Verzenden & retourneren

Nadat je je bestelling hebt betaald en wij de betaling in goede orde hebben ontvangen, wordt je bestelling verzonden. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt wat betreft verzenden en bezorgen.

Verzendkosten

Voor de zending van je pakket betaal je 6,99 euro binnen Nederland en België. De kosten voor overige Europese bestemmingen bedragen 35 euro. Als je ervoor kiest om een pakket onder Rembours te versturen, betaal je 18 euro. Een Rembours-zending houdt in dat je contant betaalt wanneer de vervoerder het product aflevert. Het geheven bedrag berekenen wij door in de bestelling.

Rembours is mogelijk met een maximale aankoopwaarde van 2.500 euro. Houd er rekening mee dat bestellingen tot 500 euro aan huis worden bezorgd, bestellingen met een hoger bestelbedrag worden geleverd bij een afhaalpunt. Deze bestellingen mogen volgens de policy van PostNL niet aan huis worden geleverd vanwege de veiligheid van de postbezorger.

Levertijden

Je kunt je bestelling binnen 1 tot 2 dagen verwachten, óók in het weekend of op maandag (levering op zondag en maandag is op dit moment alleen mogelijk voor bestellingen in Nederland).

Het is mogelijk om bij je bestelling aan te geven wanneer je het pakket geleverd wilt hebben. Wij zorgen er dan voor dat het pakket geleverd wordt op de gewenste datum.

Helaas bestaat er altijd de mogelijkheid dat je levering vertraging oploopt, hoe hard wij ook streven naar verdere optimalisatie van het distributieproces. Voor 99 procent van alle bestellingen garanderen wij de snelst mogelijke levering.

De verwachte levertijd staat altijd vermeld op de productpagina. Heb je zojuist een televisie van 55 inch of groter besteld? Dan krijg je binnen 24 uur een e-mail van ons om een leverafspraak te maken.

Heb je een vraag over de levertijd? Bel of e-mail gerust met onze klantenservice. 

Let op: Rembours-zendingen kunnen invloed hebben op de levertijd. Afhankelijk van het bestelde product kan de levertijd drie tot vijf dagen langer duren.

Levertijd bij vooruitbetalen

Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat de vooruitbetaling bij ons binnen is. Meestal ontvangen wij een vooruitbetaling binnen één tot drie werkdagen. Wij versturen het  pakket onmiddellijk wanneer de betaling is ontvangen. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn, dan wordt je pakket de volgende dag opnieuw aangeboden. Ook de volgende dag kan het zijn dat je het pakket mist. Geen nood, je kunt de bestelling namelijk nog drie weken op het postkantoor ophalen.

Levertijd bij remboursbestellingen

Afhankelijk van het bestelde product kan de levertijd drie tot vijf dagen langer duren dan gewoonlijk. Rembours-bestellingen kunnen betaald en afgehaald worden bij het dichtsbijzijnde postkantoor.

Levering op zaterdag

Bestellingen worden normaal gesproken ook op zaterdag geleverd. Wordt je bestelling met een speciale vervoerder verzonden, dan kan het zijn dat de bestelling helaas niet op zaterdag wordt afgeleverd. In dit geval word je van tevoren op de hoogte gebracht door ons team en wordt er een nieuwe leverdatum afgesproken. 

Levering op dag van bestelling

Wil je je bestelling vandaag nog in huis hebben? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een Express-zending via een koerier. De kosten voor deze zending worden dan met je besproken.

Wijze van aflevering

Wij besteden veel zorg aan je zending. Je pakket wordt met uiterste nauwkeurigheid ingepakt, zodat eventuele transportschade tot een minimum beperkt wordt. Ontvang je toch een pakket waarvan de verpakking beschadigd is? Weiger het pakket zodat de bestelling weer bij ons terugkomt. Immers, wij willen je een onbeschadigd product toesturen. Neem in een dergelijk geval altijd zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice voor verdere afhandeling. In de meeste gevallen sturen wij je een nieuw product toe.

We doen er alles aan om onze producten zo goed mogelijk bij je thuis af te leveren. Dat is ons vak, dat is onze passie. Gemaakte fouten worden altijd door ons opgelost. Toch is het belangrijk om te weten dat bij retourzendingen het transportrisico bij de klanten ligt. Wij raden daarom aan om pakketten altijd verzekerd te retourneren.

Retourneren

We hopen dat het aangeschafte product goed bevalt. Ben jen toch niet helemaal tevreden? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om een artikel te retourneren. Om je zo goed mogelijk door het retourproces te leiden, volgt hieronder een stappenplan. 

Niet tevreden met het product? Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het vinden van een passende oplossing.

 • Zodra je retour aangemeld is, ontvang je per e-mail een bevestiging met een retournummer (RMA nummer).
 • Verzend je retour. Lees ook "Hoe kan ik een product retourneren?".
 • Nadat wij je artikel hebben ontvangen, krijg je nogmaals een bevestiging per e-mail met daarin informatie over eventuele vervolgstappen.
 • Binnen 14 dagen wordt je geld teruggestort of krijg je een nieuw product toegestuurd.

Kan ik een product retourneren?

Elke consument heeft recht op een omruilgarantie. Dat is een periode van 14 dagen waarin de consument de tijd krijgt om het aangeschafte product te proberen. In deze periode mag je het product bekijken en testen om te beoordelen of het product aan al je wensen voldoet.

Zakelijke aankopen

Ben je een zakelijke klant? Dan ben je uitgesloten van het retourrecht en kun je je aankoop niet retourneren. 

Doe je een zakelijke aankoop (dit gebeurt automatisch als je je KVK en/of Bedrijfsnaam invult, dan vervalt het consumentenrecht betreft het retourneren binnen de zichttermijn van 14 dagen. Zakelijke klanten kunnen geen gebruik maken van de zogenaamde “afkoelperiode”.

Hoe kan ik een product retourneren?

Het spijt ons dat het product niet aan al je wensen voldoet. We willen je dan ook helpen om het product te retourneren. Je kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice voor de aanvraag van een retournummer. Ook kun je gebruikmaken van het Formulier Herroeping dat je ontvangen hebt na het plaatsen van de bestelling. Vul het retourformulier in en stuur het pakket goed beschermd retour.

Het retouradres is:

AudioRhino Retouren
Bovenstreek 15
9731 DH Groningen

De kosten van retour worden in rekening gebracht. Voor een indicatie kun je kijken op de website van de postvervoerder. Bij PostNL liggen deze tarieven bijvoorbeeld tussen de 6,95 euro en 23,20 euro, afhankelijk van de grootte van het pakket en of je het pakket verzekerd verstuurt.

Je kunt een product retourneren door het product op te sturen via een postbezorger zoals PostNL. Wanneer wij een fout hebben gemaakt bij de levering, dan zijn de retourkosten uiteraard voor rekening van AudioRhino.com

Kan AudioRhino.com het pakket/product bij mij afhalen?

Wij werken graag mee aan een zo goed mogelijke afwikkeling van een retour. In sommige gevallen is het mogelijk dat wij een retourartikel bij je thuis afhalen. Omdat dit per product verschillend is, kunnen wij vooraf niet zeggen of dat ook voor jouw product geldt. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met onze klantenservice over de mogelijkheden.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Ieder ontvangen retour wordt door ons gecontroleerd. Wanneer wij het geretourneerde product in goede en complete staat ontvangen, dan worden het totale aankoopbedrag + de eventuele verzendkosten uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping teruggestort op het rekeningnummer dat vermeld staat op het retourformulier. Houdt er rekening mee dat wij mogen wachten met terugbetaling totdat we het product in goede orde hebben ontvangen of zodra je hebt aangetoond dat het product retour is gezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

Welke producten kunnen worden geretourneerd?

Vrijwel alle producten kun je retourneren. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Hieronder een overzicht van producten die niet geretourneerd kunnen worden.

 1. Hoofdtelefoons en aanverwante artikelen kunnen niet geretourneerd worden als de verpakking open is geweest en/of de zegel is verbroken. Deze regel hanteren wij uit hygiënisch oogpunt.
 2. Speakerdoek en op maat gemaakte kabels. Deze regel hanteren wij omdat het gaat om maatwerk (alleen indien het doek op maat is gemaakt).

Bij retour van de volgende producten kan de waardevermindering oplopen tot 100% welke wij aan je mogen doorberekenen.

 1. Gebruikte speakerstands
 2. Gemonteerde meubels
 3. Pickup- en platenspelernaalden (indien verzegeling is verbroken)
 4. Tablets en smartphones waarvan de beschermfolie verwijderd is
 5. Vloeistoffen (zoals reinigingsmiddelen) welke zijn geopend

Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

Je mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die je ook in een fysieke winkel hebt. Als je een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. Wij zullen dan deze kosten bij je in rekening brengen. Tip: ga ook voorzichtig met de verpakking om en houd er rekening mee dat het product weer verkocht dient te worden in de originele verpakking. 

Moet ik een reden opgeven als ik een product terugstuur?

Nee, je bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer je een product retour stuurt naar een webwinkel, als je de aankoop wilt ontbinden. Wij mogen je echter wel naar de reden vragen. Dit is uiteraard anders wanneer je het product terugstuurt omdat je aanspraak maakt op de garantie. Je dient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

Garantie

Op de producten van AudioRhino.com geldt een garantietermijn van 1 jaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »